FWDC’s fall session is a 14-week long semester beginning August 28th and ending December 9th.

There will be no classes held September 4th, October 31st, or November 22, 23, 24, 25, 2017.

The cost for each class is determined by how long it runs:

Classes 45-60 minutes are $135 for the full 14-week semester, $75 for 7-weeks, or $12 per drop-in.

Classes 75-90 minutes are $145 for full 14-week semester, $80 for 7-weeks, or $12 per drop-in.

We encourage students to participate in our annual holiday show immediately following the end of the semester. This performance is a great opportunity for students to showcase what they’ve learned in class, and will feature performers from our onsite school and outreach programs!

 

 

Search by:
Class Type
Instructor
Age Group
Day

Fall 2017 Dance Schedule

Monday, August 28 Class Type Instructor
10:00 am - 11:00 am 1h T’ai Chi Nancy Woolacott
4:30 pm - 5:30 pm 1h Ballet Basics I (5-8 y/o) Corinne Hobbs
4:30 pm - 6:00 pm 1h 30' Pineapple Project One 🍍 Ashley Benninghoff
6:00 pm - 7:00 pm 1h Iyengar Yoga Barbara Ulmer
6:00 pm - 7:00 pm 1h Yoga Mandie Kolkman
6:00 pm - 7:00 pm 1h Feldenkrais: Awareness Through Movement® Liz Monnier
7:00 pm - 8:00 pm 1h T’ai Chi Nancy Woolacott
7:00 pm - 8:15 pm 1h 15' Continuing Modern (Teens & Adults) Ashley Benninghoff
Tuesday, August 29 Class Type Instructor
12:15 pm - 1:15 pm 1h Dance for Seniors Liz Monnier
4:30 pm - 5:15 pm 45' Modern Basics I (5-8 y/o) Corinne Hobbs
4:30 pm - 5:15 pm 45' Creative Movement (3-5 y/o) Jamie Grabner
5:15 pm - 6:15 pm 1h Beginning Modern (Teens & Adults) Liz Monnier
5:15 pm - 6:15 pm 1h Hip Hop Basics (8-12 y/o) Joshua Espinosa
6:15 pm - 7:15 pm 1h Beginning/Intermediate Hip Hop (Teens & Adults) Albert Crowder
6:15 pm - 7:15 pm 1h Zumba™ Mandie Kolkman
7:15 pm - 8:15 pm 1h Continuing Hip Hop (Teens & Adults) Albert Crowder
7:15 pm - 8:30 pm 1h 15' Continuing Ballet (Teens & Adults) Elizabeth Mikautadze
Wednesday, August 30 Class Type Instructor
4:30 pm - 6:00 pm 1h 30' Pineapple Project Two 🍍🍍 Ashley Benninghoff
5:00 pm - 6:00 pm 1h Ballet Basics II (9-12 y/o) Corinne Hobbs
6:00 pm - 7:00 pm 1h Beginning Ballet (Teens & Adults) Mandie Kolkman
6:00 pm - 7:00 pm 1h Continuing Jazz ( Teens & Adults) Capri Parrish
7:00 pm - 8:00 pm 1h Continuing Ballet (Teens & Adults) Mandie Kolkman
7:00 pm - 8:00 pm 1h HEELS (Teens & Adults) Albert Crowder
Thursday, August 31 Class Type Instructor
4:30 pm - 5:30 pm 1h Youth Taiko (7-14 y/o) Jackie Hinsey
4:30 pm - 5:15 pm 45' Music Together (Infant to Kindergarten) Allison Ballard
5:15 pm - 6:15 pm 1h Jazz Basics (7-12 y/o) Capri Parrish
5:30 pm - 6:30 pm 1h Beginning Taiko (Teens & Adults) Allison Ballard
6:30 pm - 7:30 pm 1h Beginning Tap (Teens & Adults) Heather Closson
7:15 pm - 8:15 pm 1h Salsa & Ballroom Dance (Teens & Adults) FW Ballroom Instructor
Friday, September 1 Class Type Instructor
4:00 pm - 6:00 pm 2h Continuing Adult Taiko (Invitation Only) Allison Ballard
6:00 pm - 7:00 pm 1h Beginning Belly Dance (Teens & Adults) Deniz Miller
7:00 pm - 8:00 pm 1h Continuing Belly Dance (Teens & Adults) Deniz Miller
Saturday, September 2 Class Type Instructor
9:15 am - 10:00 am 45' Creative Movement (3-5 y/o) Corinne Hobbs
10:00 am - 11:00 am 1h Ballet Basics I (5-8 y/o) Corinne Hobbs
10:00 am - 11:00 am 1h Ballet Basics II (9-12 y/o) Mandie Kolkman
11:00 am - 12:00 pm 1h Modern Basics I (5-8 y/o) Corinne Hobbs
11:00 am - 12:00 pm 1h Modern Basics II (9-12 y/o) Mandie Kolkman